A PayPal vadonatúj Stablecoin kibocsátásán dolgozik

paypal coin

Jön a PayPal Coin

A világ egyik legismertebb pénzküldő szolgáltatása a Paypal saját stablecoin kibocsátásán dolgozik, amely a szakértők szerint utat nyithat a kriptoeszközök fizetőeszközként történő széleskörű elfogadása felé.

A fizetési óriás végül tett egy nyilatkozatot, miután iPhone-alkalmazásában utalásokat láttak ilyen fejlesztésre, amely a Paypal Coin.

A PayPal megerősítette, hogy vizsgálja saját stablecoin piacra dobásának terveit.

Jose Fernandez da Ponte, a PayPal kripto- és digitális valutákért felelős vezető alelnöke a Bloombergnek nyilatkozva elmondta:

"Stablecoint vizsgálunk; és abban az esetben, ha valamikor tovább akarunk lépni, természetesen szorosan együttműködünk az illetékes szabályozókkal."

Mi az a stablecoin, vagy stabilcoin?

A stablecoinok olyan kriptovaluták, amiket olyan hagyományos valutákhoz kötnek, mint például az amerikai dollár, a japán jen, az euro, a kínai jüan, a magyar forint (ezek a fiat pénzek), vagy egy árucikkhez, például az aranyhoz.

A stablecoin is egyfajta kriptopénz és a stablecoinok részesülnek a kriptopénzek mögött álló kriptográfia és blokklánc előnyeiből, mint például a gyorsaság, az átláthatóság, és a biztonság anélkül, hogy túlzottan volatilis lenne, vagyis szélsőségesen ingadozna az árfolyama.

Mennyire népszerű a kriptovalutával történő fizetés a világban?

Az ecommercedb.com adatai szerint egyre több online kiskereskedő fogadja el a kriptofizetést.

A legfrissseb kimutatás alapján az online kis- és középvállalkozások 72%-a tervezi, hogy legkésőbb a következő három éven belül elfogadja a kriptovalutával való fizetést.

kriptofizetés

Forrás: ecommercedb.com

A szabályozás óriási feladatnak tűnhet a PayPal számára, mivel egy stablecoint kíván piacra vinni, amely csak nehezen skálázható, valamint ezek a digitális eszközök felkeltették az amerikai törvényhozók érdeklődését is az elmúlt hónapokban.

A többi stabilcoin-kibocsátót, például a Tethert is egyre jobban vizsgálják, mivel aggodalmak szerint a forgalomban lévő USDT mögött nincs meg az 1:1 dollár fedezet egy bankszámlán. A Tether egyébként az Ethereum blokkláncára épült, ERC-20-as token.

A Facebook-tulajdonos Meta is már régóta szeretne saját digitális valutát a piacra dobni, amely a tervek szerint a Diem nevet kapta volna, de ebben az esetben sem egyszerű a szabályozás.  A projektért felelős leányvállalata, a Novi viszont már elindított egy kriptotárca-szolgáltatást, amelyben egyelőre még csak a Paxos USDP stabilcoinja kapott helyet.

Mit lehet tudni eddig a PayPal Coinról?

A Steve Moser fejlesztő által feltárt kód azt jelzi, hogy a digitális eszközt "PayPal Coin" néven ismerik és a többi stablecoin-hoz hasonlóan ezt is az amerikai dollár fedezné.

Mindez azonban változhat, ahogy a PayPal tovább dolgozik ezen a projekten.

A PayPal már egy ideje lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy vásároljanak, eladjanak és tartsanak Bitcoint, Ethert, Litecoint és Bitcoin Cash-t, például olyan országokban, mint az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok.

A platform a közelmúltban azt is lehetővé tette, hogy a kriptovalutákat fel lehessen használni vásárlásra, kereskedők millióinál világszerte.

Előző cikkemet olvasd el itt: A Google partnerségre lépett a Bakkt Bitcoin és Kriptográfiai piactérrel.

View Zsolt Pasztor's profile on LinkedIn

Comments