A Google átalakítja a kriptovaluták és kripto pénztárcák hirdetési irányelveit

kriptovaluták

Forrás: pixabay

Google hirdetési irányelvek változása

A legfrissebb Google hírek szerint a keresőóriás kibővíti a kriptovalutákkal kapcsolatos hirdetési irányelvek alkalmazási körét, amely a technológiai óriás évek óta tartó legújabb fejlesztése.

Ez pedig azt jelenti, hogy a Google-ön keresztül újra hirdethetik magukat a szabályozott kriptotőzsdék persze csak akkor, ha megfelelnek a szigorú szabályozási előírásoknak.

Ezzel a meglepő döntésével a Google azt a közel hároméves irányelvét oldotta fel, amellyel betiltotta a kriptovaluta-tőzsdék szolgáltatásaival kapcsolatos hirdetéseit.

A vállalat oldalán az olvasható, hogy: „Augusztus 3-tól kezdve az Egyesült Államok lakosait megcélzó kriptopénzváltókat és -kriptó pénztárcákat kínáló hirdetők hirdethetik ezeket a termékeket és szolgáltatásokat, ha megfelelnek az alábbi követelményeknek és a Google a fiókot igazolja” 

Azok a hirdetők, akik kriptopénzváltókat és -kriptó pénztárcákat szeretnének hirdetni a Google Ads-ben olyan kritériumoknak kell megfelelniük, mint a „FinCEN által pénzszolgáltató vállalkozásként és legalább egy államban pénzátadóként” vagy „szövetségi vagy állami banki jogalanyként” való regisztrálást. 

A vállalkozásoknak emellett még „be kell tartaniuk a vonatkozó jogi követelményeket, beleértve az összes helyi jogi követelményt, akár állami, akár szövetségi szinten”, és „biztosítaniuk kell, hogy a hirdetéseik és landing oldalaik megfelelnek az összes Google Ads irányelvnek”.

A Google Ads-ben azonban továbbra is tiltottak a kriptointézmények olyan hirdetései, mint például:

  • az ICO-k, 
  • a DeFi-kereskedési protokollok (DeFi=decentralizált finanszírozás), 
  • a kriptovaluták vagy kapcsolódó termékek vásárlását, értékesítését vagy kereskedelmét más módon népszerűsítő hirdetések,
  • a kezdeti DEX-ajánlatok, 
  • jelképes likviditási csoportok, 
  • hírességek kriptovaluta-jóváhagyásai, 
  • nem védett pénztárcák ( például Metamask, Rainbow), 
  • szabályozatlan DApps-ok".

Ez az új szabályozás a 2018- as év vége óta érvényben lévő kriptopénzváltókra és kriptó pénztárcákra vonatkozó irányelveket váltja fel.

A Google még azt is hozzátette, hogy a hír- és grafikonaggregátorok, valamint a „jelzések” és elemzőszolgáltatások hirdetései továbbra is tiltva maradnak. 

A keresőóriás új hirdetési irányelvei augusztus 3-án lépnek életbe, ami azt jelenti, hogy az USA-ban élő kriptorajongókra újra hirdethetnek az ezzel foglalkozó cégek.

Előző blogcikkemet olvasta már? Melyek a legjobb kulcsszókereső eszközök?


View Zsolt Pasztor's profile on LinkedIn

Comments