Melyik a leghatékonyabb kulcsszó kereső eszköz?

seo eszközök

Forrás: unsplash

Kulcsszó kereső eszközök összehasonlítása

A kulcsszókutatás és kulcsszó elemzés a modern SEO elengedhetetlen része.

A kulcsszókutatás az egyik legfontosabb lépés, melyet el kell végezni a weboldal tartalmának megírása előtt, azért, hogy magas rangsorolást tudjunk elérni a Google keresési találatai között.

Megfelelő eszközök nélkül pedig gyakorlatilag lehetetlen megtalálni a megfelelő kulcsszavakat. Különböző SEO eszközök állnak rendelkezésre a kisvállalkozások és a SaaS cégek számára.

Egy jó kulcsszó eszköznek képesnek kell lennie a következő adatok megadására:

  • Keresési mennyiség: hány ember keres rá egy kulcsszóra.
  • KD vagy kulcsszó-nehézség: ha Ön kezdő, akkor olyan kulcsszavakat célozzon, amelyek KD-értéke ( keyword difficulty ) kisebb, mint 30.
  • CPC vagy kattintási költség: átlagos kattintási költség a Google Ads szolgáltatásban.
  • PPC vagy pay per click: ez megmutatja a Google Ads kulcsszavak versenyképességét a PPC-ben.
  • Trend: ez megmutatja az adott kulcsszó keresési mennyiségének növekedését, illetve csökkenését az elmúlt hónapokban.

Melyek a legjobb SEO eszközök, amelyek az összes fent említett adatot biztosítják?

# 1. Ahrefs: ebben az eszközben minden megtalálható, amire vállalkozásának valaha szüksége lehet, vagyis nem csak egy kulcsszó kereső eszköz, hanem ezen kívül egyéb más SEO eszközt is kínál. Mivel meglehetősen drága, ezért csak akkor fizessen rá elő, ha valóban komolyan gondolja a SEO-t.

A Keyword explorer segítségével rákereshet és azonosíthat releváns kulcsszavakat, meghatározhatja azok forgalmi potenciálját a Google-ban.

ahrefs keyword explorer


# 2. Semrush: hasonlóan a fenti eszközhöz, ebben is minden megtalálható, például kulcsszóeszköz és sok más egyéb SEO eszköz. A Semrush szinte ugyanolyan drága, és csak akkor vegye meg, ha valóban  ért hozzá, vagy ha nem biztos a dolgába, akkor bízza a keresőoptimalizálást profira.

A Semrush nagyon hasznos SEO tool kisebb keresési mennyiséggel rendelkező úgynevezett " long tail " kulcsszavak kutatására, és elemzésére.

# 3. KWFinder by Mangools: könnyen használható, és szuper egyszerű felhasználóbarát felülettel rendelkező kulcsszó kereső eszköz. Ezzel a SEO szoftverrel már a kezdetektől hatékonyabban dolgozhat. Ha a marketing büdzséje korlátolt, és nincs pénze az előző két eszközre, akkor valószínűleg ez a legjobb megoldás az Ön számára. Nem kínál annyi SEO eszközt, mint az Ahrefs, vagy a Semrush, de olcsóbb, és mindent megtalál benne, amire szüksége van a kulcsszókutatásához.

A SAAS szintű SEO programokkal szemben a Mangools egy stabil kulcsszókutató, és SEO szoftver kisvállalkozások számára. 

Nézze csak mennyire népszerű a cégek körében ez a SEO eszköz!

mangools# 4. Google Kulcsszótervező: bár ez egy ingyenes eszköz, többnyire a Google hirdetéseket futtató hirdetőknek hasznos. Ha cégének egyáltalán nincs kerete SEO eszköz előfizetésére, akkor ez a legjobb ingyenes lehetőség a SEO munkához.

# 5. Google Trends: fedezze fel, hogy mit keres a világ. Írjon be egy keresési kifejezést, vagy egy témát. A Google Trends egy csodálatos ingyenes eszköz, amely segít megérteni a Google-ban felkapott kereséseket. Ezzel az ingyenes eszközzel figyelemmel kísérheti az általánosan növekvő, és csökkenő keresési tendenciákat.

# 6. Google Search Console: a Google Webmester Eszközök újabb elnevezése Google Search Console, melyet úgy alakítottak ki, hogy könnyen nyomon tudja követni honlapja, vagy webáruháza teljesítményét. Ez az ingyenes eszköz abban lehet a segítségére, hogy javíthatja a SEO-t, és optimalizálhatja azokat az oldalakat, amelyek magas kulcsszó rangsorral rendelkeznek, de alacsony a CTR-jük, vagyis az átkattintási arányuk.

Konklúzió: határozottan kijelenthetjük, hogy rengeteg egyéb lehetőség van az interneten, például a Spyfu vagy a Serpstat, de valószínűleg a blogcikkben említett ingyenes, és fizetett SEO eszközök a legjobbak és a leghatékonyabbak jelenleg.

Előző cikkemhez látogasson el ide: KPI jelentése a marketingben.

View Zsolt Pasztor's profile on LinkedIn

Comments