A konverziók jelentősen hozzájárulnak weboldala sikeréhez!

Konverzió optimalizálás lépésről-lépésre

Még akkor is, ha honlapja megfelelő számú látogatóval rendelkezik, melyet a Google keresőoptimalizálás (SEO), social média marketing, vagy csak egyszerűen a jó hírnév eredményez - ezek a látogatások semmit nem érnek, ha csak nem képes a látogatóit tényleges vásárlókká konvertálnia.

Amennyiben weblapja nem konvertál, minden forgalom és minden potenciális lehetőség kárba vész. Szerencsére van néhány  gyakori oka annak, ha egy honlap nem konvertál és ezeket könnyedén lehet orvosolni.

#1. A felhasználóknak nincs lehetőségük vásárlókká konvertálódni

Vessen egy pillantást honlapjára, hogy meghatározza - mennyi lehetőség nyílik a konverziók növelésére.  Ha az egyetlen lehetőség a konverzióra egy kapcsolatfelvételi űrlap, vagy a kapcsolat oldal - ez lehet a probléma oka - ugyanis a felhasználó akar vásárolni, vagy letölteni,  de ezt egyszerűen nem tudja megtenni. Könnyítse meg a felhasználók számára, hogy cselekvéseket hajtsanak végre az egész webhelyén, vagyis látogatásuk konvertáljon. 

CTA gombok jelentősége

Helyezzen el CTA elemeket a landingben, a fejlécben és a láblécben minden oldalon, vagy fontolja meg egy ideiglenes pop-up ( felugró ablak ) beépítését a weboldalába.

cta elemek

#2. Felbosszantotta a látogatóit

Visszafordulási arány

Az is lehetséges, hogy így vagy úgy, de rákényszeríti a felhasználókat az oldal elhagyására, még mielőtt a konverzióra lehetőségük lenne. Ha azt észleli, hogy szokatlanul magas a weboldala visszafordulási aránya ( bounce rate ), ez lehet a fő probléma. 

Végezzen felhasználói felméréseket, használjon hőtérképeket, vagy más módon elemezze ki a forgalmi adatait, A/B tesztelje a honlapja design elemeit. 

Tegye fel ezeket a kérdéseket: 

  • Esetleg nehéz a navigáció a honlapján? 
  • Nem esztétikus megjelenésű a webdesign? 
  • Túl sok a hírdetés, vagy kevés az információ?
  • A felhasználó a lehető legkönnyebben hozzá tud-e férni az információkhoz, vagyis eléggé intuitív-e a webdesign?

Az utóbbiból is jól érzékelhető, hogy intuitív webdesign elemek hozzáadásával még vonzóbbá, és barátságosabbá teheti weboldalát a felhasználók számára.

#3. Összezavarja a felhasználókat

Nagyon sok cég túl sokat használja a kapcsolat nyomtatványt minden oldalán, túlzsúfolják képekkel, szövegekkel és más zavaró elemekkel a weblapjukat. A látogatók összezavarása helyett inkább próbálja meg a legértékesebb információkat feltüntetni weboldalán, minimalizálni a webdizájnt és fókuszáljon a legfontosabbakra.

Meglátja majd, hogy az ügyfelei hálásak lesznek a változtatásokért!

webdesign


#4. Az érték nem elegendő

Az emberek nem csak konvertálnak.  A konverzióért cserébe valamit el is várnak. Egy webáruház esetében a vásárlók pénzt adnak a termékért cserébe, amely termék megéri azt a pénzt, amit kifizetnek érte. 

Az űrlap beküldésekor információt adnak cserébe azért, ami valamilyen értékkel bír számukra. Ha a felhasználó úgy dönt, hogy neki nem éri meg azt az összeget kifizetnie a kért információért, akkor Ön semmilyen konverziót nem fog elérni. 

Próbáljon meg valami értékesebbet ajánlani és kövesse nyomon a konverziókat.

#5. Nem a megfelelő embereket célozza

Konverziós ráta

Honlapja designja, a tartalom és még az ajánlatai is kifejezetten csak egy kisebb, demográfiailag is meghatározható felhasználói csoportot célozzon meg. Ha mindenki kedvére akar tenni, akkor a végén elidegeníti a célközönségét az általánosságokkal. 

Akár mindenkit, vagy csak a rossz közönséget veszi célba, a nem megfelelő célzás teljesen tönkreteheti annak az esélyét, hogy magas konverziós arányt érjen el.

Tanulmányozza a demográfiai mutatókat a Google analitikában a piackutatások segítségével, majd állítsa be a dizájnt ennek megfelelően.

google analitika

A látogatók nyomonkövetésére a Google analitika eszközzel

A Google analitika eszköz segítségével Ön könnyedén nyomonkövetheti a honlapja látogatóit és elemezheti a látogatói adatokat. 

Ez egy remek ingyenes eszköz, amely képes megválaszolni a weboldalának forgalmával kapcsolatos kérdéseit. 

Például: 

  • Vajon milyen kulcsszavakra jönnek a látogatók a keresőkből? 
  • Vagy betekintést nyerhet abba, hogy milyen dizájnelemek fordítják el a látogatót az oldalától?

Kezdjük az alapokal…

Kód hozzáadása honlapjához 

Amikor megnyitotta Google analitika fiókját be kell építenie a kódot a weblapjába, vagy webshopjába.

Csak másolja ki a JavaScript kódot az analitikából, és illessze be a weboldalába, vagy sablonjába közvetlenül a </head> tag fölé.

Mi az amit mérhet?

Miután csatlakoztatta oldalát a Google analitikához a Testreszabás alatt láthatja például az Irányítópultokat.

testreszabás

Irányítópultok: az irányítópult lehetővé teszi, hogy személyre szabott riportokat készítsen a Google analitika adatai alapján widget formájában.

Tovább görgetve a Jelentések alatt láthatja a bal oldali oszlopban a különböző típusú forgalmi adatokat.

jelentések

Valós idejű megtekintés: Szeretné tudni, hogy ki van most a honlapján ? A valós idejű megtekintés ezt a célt szolgálja.

Közönség: a közönség menűpont alatt rengeteg hasznos információt találhat a látogatóiról, mint pl. milyen életkorú a látogató, vagy hogy milyen készülékről látogatta meg a weboldalát.

Ügyfélszerzés: az ügyfélszerzési adatok kitérnek a PPC hírdetési és SEO adatokra, emellett tájékoztatnak még más típusú forgalmakról is.                                                                    

Viselkedés: a látogatók viselkedési folyamatainak a nyomonkövetése abban lehet a segítségére, hogy jobban kiismerje a látogatók szokásait, érdeklődési körét.              

konverziók mérése

                                                     

Konverziók: a konverziók nyomonkövetésére és a későbbi kielemzésére konverziós célokat, és többútvonalas csatornaábrázolást hozhat létre.

Ezeken az alapadatokon kívül még sokal több testreszabási és adminisztrálási lehetőség kínálkozik a vállalkozók számára az analitikai felületen, mely kiválóan támogatja online marketing kampányait.

Az eszköz alaposabb megismerését a Google analitika tanfolyamain lehet elsajátítania.

Ne feledje a konverzió optimalizálás (CRO) nem csak egy egyéjszakás kaland. Lehetetlen előre és hosszabb távra megtervezett változtatásokkal, vásárlásokat konvertálni webhelye forgalmából. Inkább figyeljen jobban oda az analitikai mérőszámokra, a közönségére és folyamatosan legyen kész a változtatások megtételére a konverziók növelése érdekében.


View Zsolt Pasztor's profile on LinkedIn

Comments