Egyre népszerűbb a Netlify tartalomkezelő rendszer!Netlify vs WordPress CMS

A 2003-ban világhódító útjára indított WordPress tartalomkezelő rendszere népszerűségét tekintve még mindig növekszik, de nem olyan ütemben, mint a Netlify. Bár a WP az internet 35% -át birtokolja, a Netlify egy gyors ütemben növekvő CMS, ami a világ egyik legérdekesebb szereplője.

Feltehetnénk azt a kérdést, hogy az olyan újabb platformok, mint például a Webflow, a Wix és a Shopify, képesek lesznek-e valaha végetvetni a WordPress dominanciájának?

Nézzük meg a Exploding Topics-al!

Kíváncsiságból megnéztem az Exploding Topics keresési mennyiségének adatai alapján, melyik növekszik gyorsabb ütemben.

Íme az eredmények - a lenti számok a „növekedés-t” mutatják:

  • Netlify: + 22%
  • WordPress: + 2%

Amint látható, mindkét CMS, vagyis tartalomkezelő rendszer növekvő tendenciát mutat. Azonban az is megfigyelhető, hogy a Netlify népszerűsége sokkal gyorsabb ütemben növekszik, mint a WordPress-é. Hihetetlen, de a WP még mindig képes a növekedésre, ilyen erős piaci verseny közepette!

Ha megnézzük a jelenlegi kereséseket, akkor azt tapasztaljuk, hogy a WordPress-re még mindig 10-szer többen keresnek rá, mint a Netlify-ra, de a WordPress mégsem növekszik olyan gyorsan. Érdekes lesz látni, végül kijön ki győztesként a párviadalból - várjunk ezzel még egy pár hónapot!


Forrás: Google trends

Közben a Magento beelőzte a Shopify-t

Az ecommerceDB friss adatai alapján: a Magento lett az elsőszámú e-kereskedelmi szoftverválasztás az online vállalkozások körében. Az ecommerceDB az adatbázisában található összes webáruházat ( több mint 12.000 online áruház ) kielemezte annak érdekében, hogy megtudja - milyen típusú eCommerce szoftvert használnak ezek a webshopok.

A vizsgálat után kiderült, hogy a Magento áll az első helyen, hiszen az összes vizsgált online áruház 29% -a alkalmazza ezt a megoldást. A második helyen a Shopify végzett, ami 8%-os részesedéssel rendelkezik a piacot tekintve. A Shopware és a Salesforce Commerce Cloud megoldások 8%, illetve 7% részesedést értek el eddig.

Számos kisebb szolgáltató is versenyez a piacon, de meglehetősen csekély szerepet játszanak 5,3% -os részesedéssel.

Tetszett a cikk? Olvassa el az előzőt is itt!


View Zsolt Pasztor's profile on LinkedIn

Comments