Facebook konverziós hirdetések beállítása

Így állítsd be a konverziós hirdetéseidet a Facebook-on

A Facebook hirdetési platformja mindig arra törekszik, hogy új módszereket fejlesszen ki a márkák számára, melyek alkalmazásával ismertebbé tehetik vállalkozásukat és növelhetik bevételeiket.

Valós az a tény, hogy az összes Facebook hirdetés konverziós aránya az összes iparágra nézve (9,21%) több mint kétszerese a Google átlagos keresési konverziós arányának (4,40%):


Facebook conversion ads conversion rate benchmarks
Forrás: instapage.com

Minden hirdetési platformon van fejlesztési lehetőség. Nincs ez másképpen a Facebook esetében sem, hiszen segítik az olyan iparágak szereplőit mint például a ruházat (4,11%), a kiskereskedelem (3,26%), a technológia ipar (2,31%), valamint az utazási és vendéglátóiparban tevékenykedőket (2,82%).

Ezeknek a a vállalkozásoknak mindig van lehetőségük arra, hogy kihasználják a Facebook egyedi hirdetési formátumait, célzási beállításait és egyedi hirdetési opcióit. Jelen esetben a konverzió optimalizálásról lesz szó.

Mik azok a Facebook konverziós hirdetések ( Facebook conversion ads) ?

Bármely olyan Facebook hirdetés, amelynek a webhely konverzió a célja Facen - konverziós hirdetésnek minősül. 

Függetlenül attól, hogy hirdetésünk célja az oldallátogatás növelése, az értékesítés, vagy egy videó megtekintések számának a növelése - a Facebook webhely konverziós hirdetések arra ösztönzik a potenciális ügyfeleket, hogy a hirdetésre kattintsanak.Ez a hirdetési forma segíti Önt abban, hogy:

  • Növelje eladásait azáltal, hogy ösztönzi az embereket a tranzakciók befejezésére átkattintva a webhelyére.
  • A potenciális vásárló végrehajtson olyan műveletet, mint például egy termék hozzáadása a kosárhoz.
  • Növelje forgalmat úgy, hogy az ügyfelek átkattintsanak a hirdetésből az Ön landing oldalára.
A Facebook konverziós hirdetések beállítása lépésről lépésre

Azért, hogy a konverziók marketingcéljai teljesüljenek a hirdetéskészlet ( ad set ) létrehozásakor a „Konverziók” szakaszából ki kell választania egy adott konverziós optimalizálási eseményt:
Azt is ellenőriznie kell, hogy a Hirdetésmegjelenítés optimalizálása „Konverziók:” értékre van-e állítva.A helyes konverzió követés beállítása

A helyes konverzió követő stratégia nagyon fontos és ebben segít a Facebook Pixel events, vagyis a facebook pixel beállítása, melynek révén nyomonkövetheti a:

  • landing oldal látogatásokat, 
  • vásárlásokat, 
  • oldallátogatásokat.

Ha nincs tisztában azzal, hogyan kell a Facebook konverziós hirdetéseket beállítania, nem ismeri a hirdetések célzási lehetőségeit, valamint a Facebook hirdetések CPC költségeivel sincs tisztában, akkor keresse a PPC hirdetés szakértőjét!


View Zsolt Pasztor's profile on LinkedIn

Comments