Hogyan változtatja meg a COVID-19 a fogyasztói szokásokat?

Önmagunk elszigetelése, hogyan hat a mindennapi életünkre?
Megvizsgálom a jelenlegi életünket befolyásoló 3 legnagyobb fogyasztói trendeket:

  • otthoni munka.
  • digitális oktatás.
  • otthoni edzés.

Ahogy a koronavírus végigrobog a világon, úgy változik ezzel együtt a napi rutin is. Most megvizsgáljuk azt, ez hogyan befolyásolja a fogyasztói trendeket, valamint mennyire képesek a vállalkozások alkalmazkodni ezekhez az új vevői igényekhez.

otthoni munka


Otthoni munka

A válság egyik legnagyobb hatása a társadalomra nézve az elszigetelődés, hiszen az embereknek változtatniuk kellett az életmódjukon, hogy megfeleljenek az új kijárási korlátozásoknak. Ebbe belatartozik a vásárlás, a munkavégzés és az oktatás is.

A magyar kormány tanácsára az emberek elszigetelődtek, a cégek pedig a munkavállalóikat védve home-office-ra álltak át.

Ha már otthon maradunk, akkor meg kell változtatnunk a megszokott fogyasztói szokásainkat. A munkahelyek átkerültek az otthoni irodába, a konyhaasztalokon pedig digitális oktatás zajlik. Azok számára, akik pedig szeretnek edzőterembe járni, mindannyian arra törekednek, hogy fittek maradjanak az otthoni edzések alkalmával is.

Otthoni munkavégzés során számos eszközt lehet alkalmazni a munkáltatóval való kapcsolattartásra, például a Zoom, Skype, Microsoft Office, vagy a Google Hangouts is ide tartozik


digitális oktatás


Digitális oktatás

Most hogy már negyedik hete otthon vannak a szülők a gyerekekkel jobban körvonalazódnak a digitális oktatás bevezetésének negatív, de ugyanakkor pozitív hatásai is.

Valljuk meg őszintén az " otthonról tanulás " nem megy olyan könnyen és gördülékenyen egyik napról a másikra. Vannak olyan tanulók, akik küzdenek ebben a helyzetben, mivel nehezen képesek alkalmazkodni, ehhez az új online oktatási formához. Ez az új életforma kihívás elé állítja mind a gyerekeket, mind pedig a szülőket egyaránt.

Ne felejtsük el, hogy az otthoni tanuláshoz szükség van megfelelő remote programokra, megfelelő időbeosztásra és végül, de nem utolsósorban hibátlan számítástechnikai eszközökre, illetve korlátlan internetes elérésre is.


otthoni edzés


Otthoni edzés

Ha már otthon kell mindenkinek maradnia, akkor érdemes odafigyelni a testedzésre is. Hiszen a kimaradt tesiórákat és a korlátozott szabadtéren való tartózkodást, valamilyen módon pótolnia kell, vagy ajánlatos belecsempésznie minden családnak a hétköznapokba.

Ehhez nyújtanak segítséget a különböző otthoni edzés tervek, vagy a különböző videós portálokon fellelhető online edzés videók is.

Konklúzió: Ebben a folyamatosan változó gazdasági helyzetben a cégeknek érdemes odafigyelniük az otthoni munkavégzés során a kiberbiztonságra, a hazai márkák besegíthetnek a gyermekek házi oktatásába, az online fitness edzők pedig inspirálhatják gyakorlataikkal az otthonról tanulókat, illetve a home-officeból dolgozókat.

Ha teteszett a cikk, olvassa el az előzőt is itt: Pinterest analitika.


View Zsolt Pasztor's profile on LinkedIn

Comments