A Pinterest bevétele elérte az évi 1 milliárd amerikai dollárt 2019-ben

Miben rejlik a Pinterest sikeressége?


Világszerte több mint 320+ millió ember használja a Pinterest-et. Ezen az internetes felületen a felhasználók ötleteket kaphatnak a legkedveltebb ételekről, nyomonkövethetik a ruházkodási, öltözködési trendeket, végül, de nem utolsósorban értesülhetnek a legfrissebb lakberendezési, szépségipari, vagy éppen diéta trendekről.

A Pinterest platformja kb. 200 milliárd ötleten keresztül ad betekintést a kialakulóban lévő trendekbe, a fogyasztói magatartás átalakulásába és a folyamatosan változó ízlések világába. Ezáltal a márkák a Pinterest trendjein keresztül jobban megtervezhetik az elkövetkezendő időszakot, beleértve a médiakampányaik megtervezését is.

Mivel a Pinterest algoritmusa egyre " okosabb " lesz lehetővé téve az egyre kifinomultabb keresési lekérdezéseket, ehhez hozzáadva a Pinterest automatikus kiegészítési javaslatait, így a hirdetők könnyedén megtalálhatják a legjobban konvertáló kulcsszavak listáját, illetve zárhatnak ki gyengébb kereséseket a hirdetési kampányaikhoz.

A cég blogján számos példát olvashatnak azokról a cégekről, akik már sikeresen hirdetnek a Pinteresten, és ebben az írásban bemutatják a Pinterest Trend eszközt is.

Továbbra is töretlen a Pinterest előrenyomulása


2019-ben a negyedik negyedévi adatok szerint a Pinterest értékesítése elérte a 400 millió dollárt, ezzel egyidejűleg a vállalat éves bevétele első alkalommal meghaladta az 1 milliárd USD-t. A társaságnak sikerült a havi aktív felhasználók számát is növelnie az elmúlt évben.

A Pinterest vezérigazgatója, Ben Silberman megerősítette: ez annak köszönhető, hogy bevezették az új analitikai eszközöket, amely nagyban hozzájárult a negyedik negyedév sikeréhez.

Lássuk csak, miről is van szó!

Pinterest analitika

Ha Ön már rendelkezik Pinterest üzleti oldallal, akkor a szerkesztői felületen könnyen elérheti az új analitikai eszközt, valamint a hirdetési felületet is, csak kattintson oda.

pinterest analitika
Az analitikára kattinva az " Analitika áttekintése " opciót választva megnyílik az analitikai felület, ahol számos adatot nyomonkövethet, mint az:


  • Oldalletöltések
  • Teljes közönség
  • Tevékenységek
  • Tevékenységeket végző közönség
pinterest analitikai felület


Ha szeretné, akkor az adatokat CSV-ben exportálhatja a számítógépére, ahogyan a képen látja.


Lejjebb görgetve, ha belekattint az " Oldalletöltésekbe ", akkor láthatja milyen sokféle forgalmi adatot kérdezhet le. Például a linkekre érkező kattintások számát, vagy a havi teljes közönségre vonatkozó forgalmi adatokat is.


oldalletöltések

Pinterest SEO


A SEO-sok számára talán legfontosabb forgalmi adatokat az " Organikus " opcióra klikkelve tudhatja meg. A SEO forgalom napi alakulását az alábbi grafikon is szemlélteti.

pinterest organikus


A képernyő alsóbb részeibe görgetve még olyan hasznos adatokhoz juthat, mint például a:

Legjobb Pinterest táblák

vagy a

Legnépszerűbb pinek

Itt láhatja a legnépszerűbb pinek organikus megjelenéseinek a számát, az elmúlt 30 napra visszamenőleg.

legnépszerűbb pinek


A fent említetteken kívül még számos információ elérhető a Pinterest új analitikai eszközében, melyek mélyebbre ható elemzésével Ön is alaposabban megtervezheti hirdetési kampányait, illetve segítheti a SEO keresőoptimalizálás folyamatait.

Tetszett a cikkem? Ha igen, akkor olvassa el az előzőt itt!


View Zsolt Pasztor's profile on LinkedIn

Comments

Post a Comment