Hogyan kerülje el a leggyakoribb e-kereskedelmi hibákat?

 
ecommerce hibák

 Melyek a leggyakoribb e-kereskedelmi hibák? Olvassa tovább!


Az egyik leggyakoribb hiba egy weboldal, webshop elindításakor az, hogy azt gondolja - mindennel elkészült és már indulhat is az online értékesítés. Hatalmas tévedés!

Webshopjának az a célja, hogy segítse termékeit megismertetni a potenciális célközönséggel a különböző online csatornákon. Ehhez azonban számos lépést teljesítenie kell annak érdekében, hogy webáruháza bevételt termeljen vállalkozásának a nap 24 órájában.

Melyek ezek a lépések?

# 1. Kövesse a Google SEO irányelveit


Az onlinebolt tulajdonosok nagy többsége úgy gondolja, hogy ha elkészíti online prospektusát, majd elérhetővé teszi azt online már kész is. Jöhetnek a vásárlók!

A valóság azonban az, hogy a honlapokkal, webshopokal folyamatosan foglalkozni kell. Ehhez első lépésben Google követelményeinek megfelelően el kell végezni a megfelelő SEO technikai ( onsite ) beállításokat. Számos SEO eszköz van az interneten, pl ez, amellyel kiderítheti, milyen SEO beállítások hiányoznak webhelyéről.

Gondolja csak végig, ugyanúgy, ahogy mindig fejleszti az e-kereskedelmi vállalkozását, és nem hagyja abba az új dolgok tanulását, a weboldala is folyamatos odafigyelést, frissítést, karbantartást igényel. Ebben segít a webshop SEO.


 # 2. A webshop teljesítményének ellenőrzése


Tudnia kell, hogy:

  •     mennyire gyors, vagy lassú az Ön webhelye,
  •     SSL tanúsítványt (HTTPS) használ-e,
  •     megfelelően töltődik-e be webhelye mobil eszközökön, például okostelefonokon,  táblagépeken stb.

 # 3. Tesztelje webáruházát!


  •     először kísérletezhet azzal, hogy megvizsgálja: a felhasználók hogyan böngésznek webhelyén,
  •     ellenőrzi könnyen hozzáférhetőek-e a legkelendőbb kategóriák termék oldalai,
  •     megkapnak-e a webshop látogatók minden szükséges információt a vásárláshoz, anélkül, hogy fel kellene keresniük Önt, vagy igénybe venni az online chat szolgáltatásukat,
  •     világos-e a vásárlási, fizetési folyamat a vásárlók számára: onnantól kezdve, hogy a látogató kiválasztja, a terméket a kosárba helyezi, majd vásárol (checkout).
 A webhelyek rossz teljesítménye rossz fényt vethet az online vállalkozására, és a "kielégítetlen" ügyfelek a keresett terméket máshol vásárolják meg. A vásárlók 47% -a azt várja el, hogy egy webshop 2 másodpercen, vagy még rövidebb időn belül töltődjön be. Ha ez nem teljesül az Ön webhelye esetében, sürgősen javítson a betöltődési sebességen!

Használja a "Google mobilbarát teszt" eszközét INGYEN.

A lassú betöltődés következtében az elégedetlen ügyfelek 79% -a kevésbé valószínű, hogy ismét Önnél vásárol. Az interneten keresgélve számos esettanulmányt olvashat arról, hogyan növelheti online bevételeit egy megfelelően sebesség optimalizált webshoppal.

Ez az a 3 terület, amelyek fejlesztésével Ön is jobb eredményeket érhet el az online értékesítésben, csökkenő költségek mellett!

Ha nem ért a webshop üzemeltetéshez, és az online marketingre sincs ideje, keresse a webshop manager szakembert!


View Zsolt Pasztor's profile on LinkedIn

Comments