Új rangsorolási faktor a Facebook kommentek esetében

A hírcsatornához hasonlóan a Facebookra vonatkozó megjegyzéseket is egy algoritmus befolyásolja 

Bizonyára már Ön is tudja, hogy a megjegyzések nem időrendi sorrendben jelennek meg, de ismeri azokat a rangsorolási tényezőket, amelyek befolyásolják a megjelenített sorrendet? Júniusban a Facebook hozzáadott még néhányat a listához!

Lássuk először a korábbi rangsorolási tényezőket:

Becsületsértési szignálok: A közösségi standardokat sértő megjegyzések, amelyek magukba foglalják az elkötelezettség-átveréseket és a spamet, eltávolításra kerülnek.

Amit az emberek mondanak, azt szeretnék látni a kommentekben is: a Facebook figyelembe veszi a felhasználói felmérések eredményeit azért, hogy meghatározza - felhasználók mit szeretnének látni.

Az emberek hogyan reagálnak a megjegyzésekre: Ez magába foglalja az emberek likeolását, reakcióját vagy válaszát egy kommentre.


2019 júniusában két új tényező került bevezetésreA Facebook most azokat a kommenteket helyezi előtérbe:

  • amely interakciókat indítanak az oldalról vagy az eredetileg közzétett személytől, vagy


  • a posztoló barátok barátaitól, vagy az eredetileg posztoló barátaitól kapnak reakciót.


Ha az Ön Facebook oldalának sok követője van, a Rangsorolás alapértelmezés szerint be van kapcsolva, de mindig kikapcsolhatja a Beállításokban. Azoknak az embereknek és Facebook oldalaknak, amelyeknek nincs annyi követője, nem lesz automatikusan bekapcsolva a kommentek rangsorolása, mivel kevesebb a megjegyzés, de manuálisan bekapcsolhatja.

Új "Top rajongók" célzási lehetőség


Ahogy azt a Social Media Today is megírta, a Facebook új opciót dolgozott ki, amely szerint külön tartalmat hozhat létre a top  rajongók számára. A Top rajongókra célzott bejegyzések nem lesznek láthatók a többi követő számára.Ezt a funkciót a márkahűség növelésére és a legelkötelezettebb ügyfelekkel való kapcsolatok kiépítésére fejlesztették ki.

Természetesen a " Top rajongók jelvény " csak a több mint 10.000 követővel rendelkező Facebook oldalak számára érhető el, és engedélyeznie kell a Facebook jelvényt is a Beállításokban.


Forrás: Awario.com


View Zsolt Pasztor's profile on LinkedIn

Comments