Skip to main content

Új SEO technika 2019-ben - minden részletre kiterjedő tartalom publikálása

új seo technika

A Google nagy hangsúlyt fektet a „teljes tartalomra”. Most bemutatok egy teljesen új SEO technikát, amely segít egy ilyen átfogóbb tartalom létrehozásában és ennek közzétételében. 


10 évvel ezelőtt a SEO szuper egyszerű volt, amely kb. ebből állt:

- Írj egy cikket
- Add hozzá a kulcsszavaidat néhányszor a tartalomhoz (például a cím title tag-jeként)
- Majd publikáld a tartalmadat.

Igen, ez az old school SEO technika még mindig működik, de " a mai világban a SEO nem elég".

Ahhoz, hogy napjainkban az első oldalon rangsorolja tartalmadat a Google - látnia kell a keresőóriásnak - hogy a publikált tartalom egy teljes témát ölel át és mindezeken túl még mélyrehatóan is fedi le azt a témát. 

Sokan kérdezik a Google SEO-s szakemberét John Mueller-t, hogy miért nem indexeli néhány oldalukat a Google?

A válasza pedig: " Érdemes a tartalmak minőségén javítani úgy, hogy átfogóbb, mélyrehatóbb szövegeket írunk a weboldalunkra"


Már csak az a kérdés, hogyan jelenítsük meg az átfogóbb tartalmainkat a Google számára? 


Valójában ez pofon egyszerű!

Tartalmazzon „Alcímeket” a szöveg és amikor a Google látja az alcímeket az oldalon, sokkal valószínűbb, hogy átfogónak fogja tekinteni a tartalmat.

Szeretném ezt egy konkrét példával is szemléltetni. 

Tegyük fel például, hogy most publikált egy cikket a The Simpsonsról és ebben a cikkben Ön foglalkozott mindennel, amit tudni kell a témáról, vagyis létrehozott egy átfogó, kiváló minőségű tartalmat. Ez az alap!

De hogyan tudatja a Google-al, hogy a tartalom mélyreható is?

Gondolkodjon így! A Simpsonsról szóló átfogó cikknek olyan kifejezéseket KELL használnia, mint például:

-Homer
-Moe
-Mr Burns
-Springfield és amikor a Google ezeket az alcímeket az oldalon felfedezi, akkor így vélekedik a tartalmáról:

 „Ez a tartalom részletesen tárgyalja a Simpsons család témáját. Ez egy átfogó eredménye annak, amit felhasználóink kutatnak az interneten és ezen a webhelyen megtalálják azt, amit végül is keresnek ” 

Mondanom sem kell, hogy ha a Google kiszolgálja a felhasználóit ezzel a keresett tartalommal, akkor ez a webhely magasabb rangsorolást és nagyobb forgalmat generálhat a keresőkből.


Hogyan találhat alcím kifejezéseket, témákat az alfejezetekhez?


Nyissa meg Google Képek-et és írja be az oldala célzott kulcsszavát, amely jelen esetben ez lesz "The Simpsons".

google képek

Ezután láthatja a kép eredményei fölött megjelenő kulcsszavakat és kifejezéseket.

google képek keresések listázása

Ezek mind alcímek, amelyek szorosan kapcsolódnak a beírt kulcsszóhoz és az a legjobb az egészben, hogy ezek az alcímek közvetlenül a Google-ból érkeznek!

Ezek után nincs más hátra, minthogy ezeket a kulcsszavakat és kifejezéseket beleszőjjük a tartalomba.

Done!

Konklúzió

Ez a SEO stratégia nem fogja kapásból az első helyre repíteni a weboldalát, ám ez egy egyszerű és eredményes módja annak, hogy megjelenítsük a Google számára a teljes és átfogó tartalmunkat.

View Zsolt Pasztor's profile on LinkedIn

Comments

Popular posts from this blog

Top 10 ok, amiért eCommerce üzlete nem működik

Miért olyan nehéz, és csak keveseknek sikerül eCommerce vállalkozást indítani, majd felfuttatni napjainkban Jól ismert tény, hogy az induló vállalkozások 90 százaléka csődbe megy az első 120 napban. De mi lehet az oka annak, hogy egy még csak virágzásnak induló e-kereskedelmi vállalkozás, ilyen hamar sikertelenné válik? Nézzük meg a Top 10 okot, ami miatt egy eCommerce business nem működik.

Először is, az egy jól ismert állítás lehet, hogy az induló vállalkozások 90 százaléka nem éri meg a 120 napos kort, de nincs bizonyíték arra, ami ezt igazán alátámasztaná. Valójában az Európai Bizottság statisztikái azt mutatják, hogy az EU-ban a vállalkozások mintegy 81%-a túléli az első évet.Forrás: eurostat
2016-os adatok szerint Magyarországon a vállalkozások:


kevesebb, mint 80%-a éri meg az 1 évet, kevesbb, mint 60%-a éri meg a 3 évet, és kevesebb, mint 40%-a éri el az 5 éves működést.

Miért sikertelenek az e-kereskedelmi vállalatok?

Mindentől eltekintve, még mindig sok e-kereskedelmi vállalat …

Instagram image SEO tippek a felhasználóknak

A népszerű Searchenginejournal írt pár napja arról, hogy az Instagram lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Alt Text szöveget adjanak a fotóikhoz.

Ezzel a lépéssel azt szeretné az Instagram, hogy mivel a képek SEO-ja egy nagyon fontos beállítás  - az Alt szövegnek a fotókhoz való hozzáadásával - elérhetőbb legyen a platform.

Ezzel az új funkcióval a felhasználók hozzáadhatják saját egyéni szövegeiket fotóikhoz, amelyeket a képernyőolvasók is képesek beolvasni, és így a látássérülteknek is segítenek.

Alternatív megoldásként a felhasználók engedélyezhetik az Instagramnak, hogy autómatikusan felvegye az Alt szöveget, amely egy objektumfelismerő technológiát alkalmazva létrehozza a fénykép leírását.


Forrás: searchenginejournal.com

A közzétételi folyamat során az alábbi lépéseket követve lehetséges a szövegeket hozzáadni a fotókhoz:


Készítsen egy fotót, vagy a már meglévő fotót töltse fel az Instagramra.Válasszon ki egy filtert, módosítsa a képet, majd érintse meg a Tovább gombot.Érin…