Teljesen új felületre került a Google kereső konzol

Megújult a Google Search Console Felülete

régi search console


2019 március 28. után már csak a megújult Search Console használatára van lehetősége a weboldal és webshop tulajdonosoknak. 

Ahogyan a képen is látható a régi Webmester Eszközbe belépve és az ' Ugrás az új jelentésre ' kattintva érhetik el a megújult felületet, amely a vadiúj Search Console.

új search console


Ha például szeretné megtudni, mi is változott pl. a régi indexelési állapot adataival kapcsolatban, csak kattintson a  ' További információ ' felszólításra és megérkezik arra a felületre, ahol megtudhatja, mi változott és milyen új adatok kerültek be a megújult Kereső Konzolba.

indexelési állapot

Régi elnevezések Vs új funkciók

A Search Console súgóban pedig arról tudhatnak meg többet, mi lett például az új elnevezése a Keresési Statisztikák-nak vagy a Megtekintés Google-ként funkciónak.

régi vs új kereső konzol

Számomra a régebbi Webmester Eszközök adatai sokkal jobban átláthatóak voltak, szinte már rutinszerűen tudtam hasznos SEO adatokat kinyerni excel táblába, ami most is elérhető funkciója maradt az új interface-nek is, de azért még meg kell szoknom a Google új fejlesztéseit.

Ön hogy van ezzel? Várom a kommenteket alul! View Zsolt Pasztor's profile on LinkedIn

Comments