Skip to main content

Hogyan kövesse nyomon a Paypal tranzakciókat a Google analitikában?

paypal online


A kereskedőknek sok lehetőség kínálkozik az online fizetések elfogadására. A „PayPal Payments Standard” népszerű, de nehézkes  lehet a Google analitikában a Paypal fizetési tranzakciók nyomonkövetése.

A PayPal Payments Standard használata során az ügyfelek elhagyják az e-kereskedő webshopját, majd a befizetés befejezése után az ügyfeleket a PayPal átirányítja a kereskedő által megadott URL-címre.

paypal fizetés

Két probléma jelentkezhet, amelyek hatással lehetnek a Google Analytics folyamatainak jelentésére.

Először is, az ügyfél nem jut vissza a kereskedő " megrendelés-megerősítése" oldalára, hogy ezzel a lépéssel az e-kereskedelmi jelentés a Google Analytics-ben elinduljon. Ha a visszatérésre szánt URL nincs megfelelően beállítva, az ügyfél nem tud visszamenni, vagy visszatérhet a kereskedő kezdőlapjára. Egyik esetben sem indul el a Google analitikában e-kereskedelmi folyamat mérése. A helyesen beállított visszatérésre alkalmazott URL átküldi az ügyfelet a megrendelés visszaigazolását megerősítő oldalra és ekkor a Google Analytics e-kereskedelmi kódja már nyomonköveti a folyamatot.


Ezt a visszatérési URL-t általában az alkalmazott e-kereskedelmi platform " fizetési beállítások " menűpontjában lehet beállítani. A PayPal-ban a visszatérési URL megadásának a lehetősége a jobb oldali fogaskerék ikon mögött helyezkedik el a bejelentkezés után.

paypal beállítások

Ezután a PayPal baloldali menűjében a „Saját értékesítési eszközök” gombra kattintva kattintson a „Weboldal beállítások” szakasz „Frissítés” opcióra.

paypal eszközök

Győződjön meg arról, hogy az Automatikus visszatérés beállítása „On”, és adja meg a visszatérésre szánt URL-t a mezőben.

paypal url beállítás

A Google Analytics beállítása annak érdekében, hogy felismerje a PayPal.com-ból származó visszatérő forgalmat

Másodszor, előfordulhat, hogy a Google analitika nem úgy van konfigurálva, hogy megfelelően jelezze ezt a visszatérést. 

A " Google Analytics " beállításokban a " A tulajdonok beállításai " alatt van a " Követési kódok " itt pedig a " Hivatkozókizárási lista " ahol már megadhatja a paypal.com-ot annak érdekében, hogy a Google analitika felismerje ezt a viselkedést és megfelelően kövesse le ezt a folyamatot.

google analitika referral


A paypal fizetés folyamatának ellenőrzése

Nyomon követheti az egyes tranzakciókat a PayPal jelentéseiben vagy a kereskedői értékesítési jelentésekben, majd ezekről jelentést készíthet a Google Analytics eCommerce részében. A legtöbb shopping cart azonosítja, hogyan fizették ki a terméket vagy a szolgáltatást - hitelkártya, PayPal vagy más módon. Egy másik lehetőség a tesztrendelés leadása Paypal-on keresztül, majd ennek az ellenőrzése, hogy megjelenik-e a Google analitikában.

A Paypal megrendelések megerősítéséhez a Google Analytics-ben keresse meg a Konverziók--> Elektronikus kereskedelem--> Tranzakciók részeket, majd ezek után keresse meg a Paypal " tranzakcióazonosítót ".

paypal ellenőrzés


Source: practicalecommerce.com

Ha tetszett a cikkem, olvassa el ezt is Instagram SEO tippek.

  View Zsolt Pasztor's profile on LinkedIn

Comments

Popular posts from this blog

Új SEO technika 2019-ben - minden részletre kiterjedő tartalom publikálása

A Google nagy hangsúlyt fektet a „teljes tartalomra”. Most bemutatok egy teljesen új SEO technikát, amely segít egy ilyen átfogóbb tartalom létrehozásában és ennek közzétételében. 
10 évvel ezelőtt a SEO szuper egyszerű volt, amely kb. ebből állt:

- Írj egy cikket
- Add hozzá a kulcsszavaidat néhányszor a tartalomhoz (például a cím title tag-jeként)
- Majd publikáld a tartalmadat.
Igen, ez az old school SEO technika még mindig működik, de " a mai világban a SEO nem elég". Ahhoz, hogy napjainkban az első oldalon rangsorolja tartalmadat a Google - látnia kell a keresőóriásnak - hogy a publikált tartalom egy teljes témát ölel át és mindezeken túl még mélyrehatóan is fedi le azt a témát. 

Sokan kérdezik a Google SEO-s szakemberét John Mueller-t, hogy miért nem indexeli néhány oldalukat a Google?

A válasza pedig: " Érdemes a tartalmak minőségén javítani úgy, hogy átfogóbb, mélyrehatóbb szövegeket írunk a weboldalunkra"


Már csak az a kérdés, hogyan jelenítsük meg az átfo…

Értékesítés az eBayen lépésről lépésre

Image source: pixabay
Az Ön KKV-je is szeretne újabb piacokat megnyerni és résztvenni a globális értékesítés vérkeringésében ?
Mivel egyre jobban terjed a többcsatornás, vagyis az ún. omnichannel értékesítés vállalatának is esélye nyílik arra, hogy nemzetközi szinten is komoly eredményeket érjen el.

Na, de mennyire könnyű értékesíteni az eBayen?

Kijelenthetjük: az eBayen történő értékesítés nagyon egyszerű! 

Lépésről lépésre így kezdhet neki az eBay kereskedésnek

#1. lépés

Regisztráljon egy eladói fiókot az eBayen. Erősítse meg nevét, címét és telefonszámát, majd adja meg az eBay-díjak kifizetésének módját. Ajánlott a Paypal-t választani.

#2. lépés

Hozza létre terméklistáját. Adja hozzá a fotókat, címet, termékleírást és egyéb elemeket.

#3. lépés

Posztolja listáját. Indíthat aukciókat, vagy felkínálhatja termékeit megvásárlásra, majd ha már megkapta az áru ellenértékét elküldheti azt a vevőnek.

#4. lépés 

Mivel az eBay általában előnyben részesíti a "jó eladókat" ezek a keres…

Instagram image SEO tippek a felhasználóknak

A népszerű Searchenginejournal írt pár napja arról, hogy az Instagram lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Alt Text szöveget adjanak a fotóikhoz.

Ezzel a lépéssel azt szeretné az Instagram, hogy mivel a képek SEO-ja egy nagyon fontos beállítás  - az Alt szövegnek a fotókhoz való hozzáadásával - elérhetőbb legyen a platform.

Ezzel az új funkcióval a felhasználók hozzáadhatják saját egyéni szövegeiket fotóikhoz, amelyeket a képernyőolvasók is képesek beolvasni, és így a látássérülteknek is segítenek.

Alternatív megoldásként a felhasználók engedélyezhetik az Instagramnak, hogy autómatikusan felvegye az Alt szöveget, amely egy objektumfelismerő technológiát alkalmazva létrehozza a fénykép leírását.


Forrás: searchenginejournal.com

A közzétételi folyamat során az alábbi lépéseket követve lehetséges a szövegeket hozzáadni a fotókhoz:


Készítsen egy fotót, vagy a már meglévő fotót töltse fel az Instagramra.Válasszon ki egy filtert, módosítsa a képet, majd érintse meg a Tovább gombot.Érin…