Skip to main content

Hogyan kövesse nyomon a Paypal tranzakciókat a Google analitikában?

paypal online


A kereskedőknek sok lehetőség kínálkozik az online fizetések elfogadására. A „PayPal Payments Standard” népszerű, de nehézkes  lehet a Google analitikában a Paypal fizetési tranzakciók nyomonkövetése.

A PayPal Payments Standard használata során az ügyfelek elhagyják az e-kereskedő webshopját, majd a befizetés befejezése után az ügyfeleket a PayPal átirányítja a kereskedő által megadott URL-címre.

paypal fizetés

Két probléma jelentkezhet, amelyek hatással lehetnek a Google Analytics folyamatainak jelentésére.

Először is, az ügyfél nem jut vissza a kereskedő " megrendelés-megerősítése" oldalára, hogy ezzel a lépéssel az e-kereskedelmi jelentés a Google Analytics-ben elinduljon. Ha a visszatérésre szánt URL nincs megfelelően beállítva, az ügyfél nem tud visszamenni, vagy visszatérhet a kereskedő kezdőlapjára. Egyik esetben sem indul el a Google analitikában e-kereskedelmi folyamat mérése. A helyesen beállított visszatérésre alkalmazott URL átküldi az ügyfelet a megrendelés visszaigazolását megerősítő oldalra és ekkor a Google Analytics e-kereskedelmi kódja már nyomonköveti a folyamatot.


Ezt a visszatérési URL-t általában az alkalmazott e-kereskedelmi platform " fizetési beállítások " menűpontjában lehet beállítani. A PayPal-ban a visszatérési URL megadásának a lehetősége a jobb oldali fogaskerék ikon mögött helyezkedik el a bejelentkezés után.

paypal beállítások

Ezután a PayPal baloldali menűjében a „Saját értékesítési eszközök” gombra kattintva kattintson a „Weboldal beállítások” szakasz „Frissítés” opcióra.

paypal eszközök

Győződjön meg arról, hogy az Automatikus visszatérés beállítása „On”, és adja meg a visszatérésre szánt URL-t a mezőben.

paypal url beállítás

A Google Analytics beállítása annak érdekében, hogy felismerje a PayPal.com-ból származó visszatérő forgalmat

Másodszor, előfordulhat, hogy a Google analitika nem úgy van konfigurálva, hogy megfelelően jelezze ezt a visszatérést. 

A " Google Analytics " beállításokban a " A tulajdonok beállításai " alatt van a " Követési kódok " itt pedig a " Hivatkozókizárási lista " ahol már megadhatja a paypal.com-ot annak érdekében, hogy a Google analitika felismerje ezt a viselkedést és megfelelően kövesse le ezt a folyamatot.

google analitika referral


A paypal fizetés folyamatának ellenőrzése

Nyomon követheti az egyes tranzakciókat a PayPal jelentéseiben vagy a kereskedői értékesítési jelentésekben, majd ezekről jelentést készíthet a Google Analytics eCommerce részében. A legtöbb shopping cart azonosítja, hogyan fizették ki a terméket vagy a szolgáltatást - hitelkártya, PayPal vagy más módon. Egy másik lehetőség a tesztrendelés leadása Paypal-on keresztül, majd ennek az ellenőrzése, hogy megjelenik-e a Google analitikában.

A Paypal megrendelések megerősítéséhez a Google Analytics-ben keresse meg a Konverziók--> Elektronikus kereskedelem--> Tranzakciók részeket, majd ezek után keresse meg a Paypal " tranzakcióazonosítót ".

paypal ellenőrzés


Source: practicalecommerce.com

Ha tetszett a cikkem, olvassa el ezt is Instagram SEO tippek.

  View Zsolt Pasztor's profile on LinkedIn

Comments

Popular posts from this blog

Értékesítés az eBayen lépésről lépésre

Image source: pixabay
Az Ön KKV-je is szeretne újabb piacokat megnyerni és résztvenni a globális értékesítés vérkeringésében ?
Mivel egyre jobban terjed a többcsatornás, vagyis az ún. omnichannel értékesítés vállalatának is esélye nyílik arra, hogy nemzetközi szinten is komoly eredményeket érjen el.

Na, de mennyire könnyű értékesíteni az eBayen?

Kijelenthetjük: az eBayen történő értékesítés nagyon egyszerű! 

Lépésről lépésre így kezdhet neki az eBay kereskedésnek

#1. lépés

Regisztráljon egy eladói fiókot az eBayen. Erősítse meg nevét, címét és telefonszámát, majd adja meg az eBay-díjak kifizetésének módját. Ajánlott a Paypal-t választani.

#2. lépés

Hozza létre terméklistáját. Adja hozzá a fotókat, címet, termékleírást és egyéb elemeket.

#3. lépés

Posztolja listáját. Indíthat aukciókat, vagy felkínálhatja termékeit megvásárlásra, majd ha már megkapta az áru ellenértékét elküldheti azt a vevőnek.

#4. lépés 

Mivel az eBay általában előnyben részesíti a "jó eladókat" ezek a keres…

Top 10 ok, amiért eCommerce üzlete nem működik

Miért olyan nehéz, és csak keveseknek sikerül eCommerce vállalkozást indítani, majd felfuttatni napjainkban Jól ismert tény, hogy az induló vállalkozások 90 százaléka csődbe megy az első 120 napban. De mi lehet az oka annak, hogy egy még csak virágzásnak induló e-kereskedelmi vállalkozás, ilyen hamar sikertelenné válik? Nézzük meg a Top 10 okot, ami miatt egy eCommerce business nem működik.

Először is, az egy jól ismert állítás lehet, hogy az induló vállalkozások 90 százaléka nem éri meg a 120 napos kort, de nincs bizonyíték arra, ami ezt igazán alátámasztaná. Valójában az Európai Bizottság statisztikái azt mutatják, hogy az EU-ban a vállalkozások mintegy 81%-a túléli az első évet.Forrás: eurostat
2016-os adatok szerint Magyarországon a vállalkozások:


kevesebb, mint 80%-a éri meg az 1 évet, kevesbb, mint 60%-a éri meg a 3 évet, és kevesebb, mint 40%-a éri el az 5 éves működést.

Miért sikertelenek az e-kereskedelmi vállalatok?

Mindentől eltekintve, még mindig sok e-kereskedelmi vállalat …

Instagram image SEO tippek a felhasználóknak

A népszerű Searchenginejournal írt pár napja arról, hogy az Instagram lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Alt Text szöveget adjanak a fotóikhoz.

Ezzel a lépéssel azt szeretné az Instagram, hogy mivel a képek SEO-ja egy nagyon fontos beállítás  - az Alt szövegnek a fotókhoz való hozzáadásával - elérhetőbb legyen a platform.

Ezzel az új funkcióval a felhasználók hozzáadhatják saját egyéni szövegeiket fotóikhoz, amelyeket a képernyőolvasók is képesek beolvasni, és így a látássérülteknek is segítenek.

Alternatív megoldásként a felhasználók engedélyezhetik az Instagramnak, hogy autómatikusan felvegye az Alt szöveget, amely egy objektumfelismerő technológiát alkalmazva létrehozza a fénykép leírását.


Forrás: searchenginejournal.com

A közzétételi folyamat során az alábbi lépéseket követve lehetséges a szövegeket hozzáadni a fotókhoz:


Készítsen egy fotót, vagy a már meglévő fotót töltse fel az Instagramra.Válasszon ki egy filtert, módosítsa a képet, majd érintse meg a Tovább gombot.Érin…