Hogyan kövesse nyomon a Paypal tranzakciókat a Google analitikában?

paypal online

Paypal beállítás


A kereskedőknek sok lehetőség kínálkozik az online fizetések elfogadására. A „PayPal Payments Standard” népszerű, de nehézkes  lehet a Google analitikában a Paypal fizetési tranzakciók nyomonkövetése.

A PayPal Payments Standard használata során az ügyfelek elhagyják az e-kereskedő webshopját, majd a befizetés befejezése után az ügyfeleket a PayPal átirányítja a kereskedő által megadott URL-címre.

paypal fizetés

Két probléma jelentkezhet, amelyek hatással lehetnek a Google Analytics folyamatainak jelentésére.

Először is, az ügyfél nem jut vissza a kereskedő " megrendelés-megerősítése" oldalára, hogy ezzel a lépéssel az e-kereskedelmi jelentés a Google Analytics-ben elinduljon. Ha a visszatérésre szánt URL nincs megfelelően beállítva, az ügyfél nem tud visszamenni, vagy visszatérhet a kereskedő kezdőlapjára. Egyik esetben sem indul el a Google analitikában e-kereskedelmi folyamat mérése. A helyesen beállított visszatérésre alkalmazott URL átküldi az ügyfelet a megrendelés visszaigazolását megerősítő oldalra és ekkor a Google Analytics e-kereskedelmi kódja már nyomonköveti a folyamatot.

Paypal fizetés beállítása


Ezt a visszatérési URL-t általában az alkalmazott e-kereskedelmi platform " fizetési beállítások " menűpontjában lehet beállítani. A PayPal-ban a visszatérési URL megadásának a lehetősége a jobb oldali fogaskerék ikon mögött helyezkedik el a bejelentkezés után.

paypal beállítások

Ezután a PayPal baloldali menűjében a „Saját értékesítési eszközök” gombra kattintva kattintson a „Weboldal beállítások” szakasz „Frissítés” opcióra.

paypal eszközök

Győződjön meg arról, hogy az Automatikus visszatérés beállítása „On”, és adja meg a visszatérésre szánt URL-t a mezőben.

paypal url beállítás

A Google Analytics beállítása annak érdekében, hogy felismerje a PayPal.com-ból származó visszatérő forgalmat

Másodszor, előfordulhat, hogy a Google analitika nem úgy van konfigurálva, hogy megfelelően jelezze ezt a visszatérést. 

A " Google Analytics " beállításokban a " A tulajdonok beállításai " alatt van a " Követési kódok " itt pedig a " Hivatkozókizárási lista " ahol már megadhatja a paypal.com-ot annak érdekében, hogy a Google analitika felismerje ezt a viselkedést és megfelelően kövesse le ezt a folyamatot.

google analitika referral


A paypal fizetés folyamatának ellenőrzése


Nyomon követheti az egyes tranzakciókat a PayPal jelentéseiben vagy a kereskedői értékesítési jelentésekben, majd ezekről jelentést készíthet a Google Analytics eCommerce részében. A legtöbb shopping cart azonosítja, hogyan fizették ki a terméket vagy a szolgáltatást - hitelkártya, PayPal vagy más módon. Egy másik lehetőség a tesztrendelés leadása Paypal-on keresztül, majd ennek az ellenőrzése, hogy megjelenik-e a Google analitikában.

A Paypal megrendelések megerősítéséhez a Google Analytics-ben keresse meg a Konverziók--> Elektronikus kereskedelem--> Tranzakciók részeket, majd ezek után keresse meg a Paypal " tranzakcióazonosítót ".

paypal ellenőrzés


Source: practicalecommerce.com

Ha tetszett a cikkem, olvassa el ezt is Dropshipping jelentése.

  View Zsolt Pasztor's profile on LinkedIn

Comments