Skip to main content

Értékesítés az eBayen lépésről lépésre


Image source: pixabay

 

Az Ön KKV-je is szeretne újabb piacokat megnyerni és résztvenni a globális értékesítés vérkeringésében ?


Mivel egyre jobban terjed a többcsatornás, vagyis az ún. omnichannel értékesítés vállalatának is esélye nyílik arra, hogy nemzetközi szinten is komoly eredményeket érjen el.

Na, de mennyire könnyű értékesíteni az eBayen?

Kijelenthetjük: az eBayen történő értékesítés nagyon egyszerű! 

Lépésről lépésre így kezdhet neki az eBay kereskedésnek

#1. lépés

Regisztráljon egy eladói fiókot az eBayen. Erősítse meg nevét, címét és telefonszámát, majd adja meg az eBay-díjak kifizetésének módját. Ajánlott a Paypal-t választani.

#2. lépés

Hozza létre terméklistáját. Adja hozzá a fotókat, címet, termékleírást és egyéb elemeket.

#3. lépés

Posztolja listáját. Indíthat aukciókat, vagy felkínálhatja termékeit megvásárlásra, majd ha már megkapta az áru ellenértékét elküldheti azt a vevőnek.

#4. lépés 

Mivel az eBay általában előnyben részesíti a "jó eladókat" ezek a kereskedők magasabb konverziós arányokat érnek el, több eladással, és végsősoron az ő termékeik jelennek meg a releváns keresések között magasabb számban.


#5. lépés

Töltsön ki annyi információt, amennyit csak tud. Minden ISBN / SKU / UPC számot, név, termékvonalat, színt, anyagot, méretet adjon meg. Minél jobbal specifikálja a termékeit, annál inkább fogja ezt az eBay is kedvelni.

#6. lépés

Figyeljen a mobilbarát ( SEO ) kialakításra. Ha sablonokat használ a termékleírásokban, győződjön meg arról, hogy azok kompatibilisek a mobileszközökön is.

#7. lépés

Image SEO. Az Alt szöveg megadása a képek feltöltése során nagyon fontos nem csak a SEO-ban, hanem ahogy az eBay is keres a fotók között. Ha nem ért a HTML kódoláshoz, akkor vegye igénybe eCommerce szakember segítségét, aki elhelyezi a megfelelő kulcsszavakat a kép szövegében ( <img src = "image.jpg" alt = "KULCSSZÓ" title = "image tooltip"> ).

#8. lépés

Ne használjon rövidítéseket, különösen a címekben. Nagyon ügyeljen a helyesírásra !

#9. lépés

A termékleírás kitöltése során legalább 200 szót kell megadnia. Az eBay azt javasolja, hogy a kulcsszó mind a termékleírás elején, mind pedig a végén is szerepeljen. Koncentráljon a figyelemfelhívó és lényegretörő termékleírás megadására.

Nézzük a díjakat

Nem kell fizetni az eBeyen való értékesítésért. Az eladóknak csak kétféle díjat kell figyelembe venniük:


  • Insertion fee - Ha felrak egy terméket az eBayre, akkor ezt a díjat kell megfizetnie.
  • Final value fee - Ha az áru eladásra kerül, akkor 10% -os díjat számol fel a végső eladási összeg alapján az eBay.

Paypal fee: Ez egy trükkös terület, mert nem mindenki fizeti meg ezt a díjat. A PayPal-al történő kifizetéskor 0,30 dolláros díjat, és a végső eladási ár 2,9% -át számolják fel díjként.

Előző cikkemhez kattintson ide: Amazon/eBay termékkeresés.View Zsolt Pasztor's profile on LinkedIn

Comments

Popular posts from this blog

Új SEO technika 2019-ben - minden részletre kiterjedő tartalom publikálása

A Google nagy hangsúlyt fektet a „teljes tartalomra”. Most bemutatok egy teljesen új SEO technikát, amely segít egy ilyen átfogóbb tartalom létrehozásában és ennek közzétételében. 
10 évvel ezelőtt a SEO szuper egyszerű volt, amely kb. ebből állt:

- Írj egy cikket
- Add hozzá a kulcsszavaidat néhányszor a tartalomhoz (például a cím title tag-jeként)
- Majd publikáld a tartalmadat.
Igen, ez az old school SEO technika még mindig működik, de " a mai világban a SEO nem elég". Ahhoz, hogy napjainkban az első oldalon rangsorolja tartalmadat a Google - látnia kell a keresőóriásnak - hogy a publikált tartalom egy teljes témát ölel át és mindezeken túl még mélyrehatóan is fedi le azt a témát. 

Sokan kérdezik a Google SEO-s szakemberét John Mueller-t, hogy miért nem indexeli néhány oldalukat a Google?

A válasza pedig: " Érdemes a tartalmak minőségén javítani úgy, hogy átfogóbb, mélyrehatóbb szövegeket írunk a weboldalunkra"


Már csak az a kérdés, hogyan jelenítsük meg az átfo…

Instagram image SEO tippek a felhasználóknak

A népszerű Searchenginejournal írt pár napja arról, hogy az Instagram lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Alt Text szöveget adjanak a fotóikhoz.

Ezzel a lépéssel azt szeretné az Instagram, hogy mivel a képek SEO-ja egy nagyon fontos beállítás  - az Alt szövegnek a fotókhoz való hozzáadásával - elérhetőbb legyen a platform.

Ezzel az új funkcióval a felhasználók hozzáadhatják saját egyéni szövegeiket fotóikhoz, amelyeket a képernyőolvasók is képesek beolvasni, és így a látássérülteknek is segítenek.

Alternatív megoldásként a felhasználók engedélyezhetik az Instagramnak, hogy autómatikusan felvegye az Alt szöveget, amely egy objektumfelismerő technológiát alkalmazva létrehozza a fénykép leírását.


Forrás: searchenginejournal.com

A közzétételi folyamat során az alábbi lépéseket követve lehetséges a szövegeket hozzáadni a fotókhoz:


Készítsen egy fotót, vagy a már meglévő fotót töltse fel az Instagramra.Válasszon ki egy filtert, módosítsa a képet, majd érintse meg a Tovább gombot.Érin…