Skip to main content

Értékesítés az eBayen lépésről lépésre


Image source: pixabay

 

Az Ön KKV-je is szeretne újabb piacokat megnyerni és résztvenni a globális értékesítés vérkeringésében ?


Mivel egyre jobban terjed a többcsatornás, vagyis az ún. omnichannel értékesítés vállalatának is esélye nyílik arra, hogy nemzetközi szinten is komoly eredményeket érjen el.

Na, de mennyire könnyű értékesíteni az eBayen?

Kijelenthetjük: az eBayen történő értékesítés nagyon egyszerű! 

Lépésről lépésre így kezdhet neki az eBay kereskedésnek

#1. lépés

Regisztráljon egy eladói fiókot az eBayen. Erősítse meg nevét, címét és telefonszámát, majd adja meg az eBay-díjak kifizetésének módját. Ajánlott a Paypal-t választani.

#2. lépés

Hozza létre terméklistáját. Adja hozzá a fotókat, címet, termékleírást és egyéb elemeket.

#3. lépés

Posztolja listáját. Indíthat aukciókat, vagy felkínálhatja termékeit megvásárlásra, majd ha már megkapta az áru ellenértékét elküldheti azt a vevőnek.

#4. lépés 

Mivel az eBay általában előnyben részesíti a "jó eladókat" ezek a kereskedők magasabb konverziós arányokat érnek el, több eladással, és végsősoron az ő termékeik jelennek meg a releváns keresések között magasabb számban.


#5. lépés

Töltsön ki annyi információt, amennyit csak tud. Minden ISBN / SKU / UPC számot, név, termékvonalat, színt, anyagot, méretet adjon meg. Minél jobbal specifikálja a termékeit, annál inkább fogja ezt az eBay is kedvelni.

#6. lépés

Figyeljen a mobilbarát ( SEO ) kialakításra. Ha sablonokat használ a termékleírásokban, győződjön meg arról, hogy azok kompatibilisek a mobileszközökön is.

#7. lépés

Image SEO. Az Alt szöveg megadása a képek feltöltése során nagyon fontos nem csak a SEO-ban, hanem ahogy az eBay is keres a fotók között. Ha nem ért a HTML kódoláshoz, akkor vegye igénybe eCommerce szakember segítségét, aki elhelyezi a megfelelő kulcsszavakat a kép szövegében ( <img src = "image.jpg" alt = "KULCSSZÓ" title = "image tooltip"> ).

#8. lépés

Ne használjon rövidítéseket, különösen a címekben. Nagyon ügyeljen a helyesírásra !

#9. lépés

A termékleírás kitöltése során legalább 200 szót kell megadnia. Az eBay azt javasolja, hogy a kulcsszó mind a termékleírás elején, mind pedig a végén is szerepeljen. Koncentráljon a figyelemfelhívó és lényegretörő termékleírás megadására.

Nézzük a díjakat

Nem kell fizetni az eBeyen való értékesítésért. Az eladóknak csak kétféle díjat kell figyelembe venniük:


  • Insertion fee - Ha felrak egy terméket az eBayre, akkor ezt a díjat kell megfizetnie.
  • Final value fee - Ha az áru eladásra kerül, akkor 10% -os díjat számol fel a végső eladási összeg alapján az eBay.

Paypal fee: Ez egy trükkös terület, mert nem mindenki fizeti meg ezt a díjat. A PayPal-al történő kifizetéskor 0,30 dolláros díjat, és a végső eladási ár 2,9% -át számolják fel díjként.

Előző cikkemhez kattintson ide: Amazon/eBay termékkeresés.View Zsolt Pasztor's profile on LinkedIn

Comments

Popular posts from this blog

Top 10 ok, amiért eCommerce üzlete nem működik

Miért olyan nehéz, és csak keveseknek sikerül eCommerce vállalkozást indítani, majd felfuttatni napjainkban Jól ismert tény, hogy az induló vállalkozások 90 százaléka csődbe megy az első 120 napban. De mi lehet az oka annak, hogy egy még csak virágzásnak induló e-kereskedelmi vállalkozás, ilyen hamar sikertelenné válik? Nézzük meg a Top 10 okot, ami miatt egy eCommerce business nem működik.

Először is, az egy jól ismert állítás lehet, hogy az induló vállalkozások 90 százaléka nem éri meg a 120 napos kort, de nincs bizonyíték arra, ami ezt igazán alátámasztaná. Valójában az Európai Bizottság statisztikái azt mutatják, hogy az EU-ban a vállalkozások mintegy 81%-a túléli az első évet.Forrás: eurostat
2016-os adatok szerint Magyarországon a vállalkozások:


kevesebb, mint 80%-a éri meg az 1 évet, kevesbb, mint 60%-a éri meg a 3 évet, és kevesebb, mint 40%-a éri el az 5 éves működést.

Miért sikertelenek az e-kereskedelmi vállalatok?

Mindentől eltekintve, még mindig sok e-kereskedelmi vállalat …

Instagram image SEO tippek a felhasználóknak

A népszerű Searchenginejournal írt pár napja arról, hogy az Instagram lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Alt Text szöveget adjanak a fotóikhoz.

Ezzel a lépéssel azt szeretné az Instagram, hogy mivel a képek SEO-ja egy nagyon fontos beállítás  - az Alt szövegnek a fotókhoz való hozzáadásával - elérhetőbb legyen a platform.

Ezzel az új funkcióval a felhasználók hozzáadhatják saját egyéni szövegeiket fotóikhoz, amelyeket a képernyőolvasók is képesek beolvasni, és így a látássérülteknek is segítenek.

Alternatív megoldásként a felhasználók engedélyezhetik az Instagramnak, hogy autómatikusan felvegye az Alt szöveget, amely egy objektumfelismerő technológiát alkalmazva létrehozza a fénykép leírását.


Forrás: searchenginejournal.com

A közzétételi folyamat során az alábbi lépéseket követve lehetséges a szövegeket hozzáadni a fotókhoz:


Készítsen egy fotót, vagy a már meglévő fotót töltse fel az Instagramra.Válasszon ki egy filtert, módosítsa a képet, majd érintse meg a Tovább gombot.Érin…