Skip to main content

Értékesítés az eBayen lépésről lépésre


Image source: pixabay

 

Az Ön KKV-je is szeretne újabb piacokat megnyerni és résztvenni a globális értékesítés vérkeringésében ?


Mivel egyre jobban terjed a többcsatornás, vagyis az ún. omnichannel értékesítés vállalatának is esélye nyílik arra, hogy nemzetközi szinten is komoly eredményeket érjen el.

Na, de mennyire könnyű értékesíteni az eBayen?

Kijelenthetjük: az eBayen történő értékesítés nagyon egyszerű! 

Lépésről lépésre így kezdhet neki az eBay kereskedésnek

#1. lépés

Regisztráljon egy eladói fiókot az eBayen. Erősítse meg nevét, címét és telefonszámát, majd adja meg az eBay-díjak kifizetésének módját. Ajánlott a Paypal-t választani.

#2. lépés

Hozza létre terméklistáját. Adja hozzá a fotókat, címet, termékleírást és egyéb elemeket.

#3. lépés

Posztolja listáját. Indíthat aukciókat, vagy felkínálhatja termékeit megvásárlásra, majd ha már megkapta az áru ellenértékét elküldheti azt a vevőnek.

#4. lépés 

Mivel az eBay általában előnyben részesíti a "jó eladókat" ezek a kereskedők magasabb konverziós arányokat érnek el, több eladással, és végsősoron az ő termékeik jelennek meg a releváns keresések között magasabb számban.


#5. lépés

Töltsön ki annyi információt, amennyit csak tud. Minden ISBN / SKU / UPC számot, név, termékvonalat, színt, anyagot, méretet adjon meg. Minél jobbal specifikálja a termékeit, annál inkább fogja ezt az eBay is kedvelni.

#6. lépés

Figyeljen a mobilbarát ( SEO ) kialakításra. Ha sablonokat használ a termékleírásokban, győződjön meg arról, hogy azok kompatibilisek a mobileszközökön is.

#7. lépés

Image SEO. Az Alt szöveg megadása a képek feltöltése során nagyon fontos nem csak a SEO-ban, hanem ahogy az eBay is keres a fotók között. Ha nem ért a HTML kódoláshoz, akkor vegye igénybe eCommerce szakember segítségét, aki elhelyezi a megfelelő kulcsszavakat a kép szövegében ( <img src = "image.jpg" alt = "KULCSSZÓ" title = "image tooltip"> ).

#8. lépés

Ne használjon rövidítéseket, különösen a címekben. Nagyon ügyeljen a helyesírásra !

#9. lépés

A termékleírás kitöltése során legalább 200 szót kell megadnia. Az eBay azt javasolja, hogy a kulcsszó mind a termékleírás elején, mind pedig a végén is szerepeljen. Koncentráljon a figyelemfelhívó és lényegretörő termékleírás megadására.

Nézzük a díjakat

Nem kell fizetni az eBeyen való értékesítésért. Az eladóknak csak kétféle díjat kell figyelembe venniük:


  • Insertion fee - Ha felrak egy terméket az eBayre, akkor ezt a díjat kell megfizetnie.
  • Final value fee - Ha az áru eladásra kerül, akkor 10% -os díjat számol fel a végső eladási összeg alapján az eBay.

Paypal fee: Ez egy trükkös terület, mert nem mindenki fizeti meg ezt a díjat. A PayPal-al történő kifizetéskor 0,30 dolláros díjat, és a végső eladási ár 2,9% -át számolják fel díjként.

Előző cikkemhez kattintson ide: Amazon/eBay termékkeresés.View Zsolt Pasztor's profile on LinkedIn

Comments

Popular posts from this blog

Hogyan találhat olyan termékeket, melyeket eltud adni az Amazonon / eBayen ?

Kezdésként érdemes olyan forrásból megtanulni az alapokat, amelyek a legjobb gyakorlati útmutatásokat biztosítják az érdeklődők számára, valójában mit is érdemes árulniuk ezeken az e-kereskedelmi piacokon. 
Egy nagyszerű eszköz, amit használhat például az FBA Zone - amely egy olyan weboldal, ahol hasznos tippeket és trükköket olvashat arról, hogyan találhat rá a legjobb termékekre, melyeket aztán arusíthat az Amazonon. 

Kiindulópontként ajánlom figyelmébe ezt a blogposztot.

Miután már megtanulta az alapokat, megismerheti azokat a nagyszerű eszközöket, amelyek segíthetnek az automatizálásban, melyekkel végsősoron rengeteg időt takaríthat meg. 

Legjobb eszköz Amazon FBA értékesítőknek
Például az FBA Zone chrome kiegészítő elemző eszköz segítségével olyan adatokhoz juthat, mint a lehetséges haszonkulcsok ( margin ), az FBA-díjak, a rangsorolás, kulcsszó trendek, termék mérete és címe, az értékesítés és még sok egyéb információ - amelyek segítenek meghatározni azt - hogy, mely termékeket le…

Hogyan kövesse nyomon a Paypal tranzakciókat a Google analitikában?

A kereskedőknek sok lehetőség kínálkozik az online fizetések elfogadására. A „PayPal Payments Standard” népszerű, de nehézkes  lehet a Google analitikában a Paypal fizetési tranzakciók nyomonkövetése.

A PayPal Payments Standard használata során az ügyfelek elhagyják az e-kereskedő webshopját, majd a befizetés befejezése után az ügyfeleket a PayPal átirányítja a kereskedő által megadott URL-címre.


Két probléma jelentkezhet, amelyek hatással lehetnek a Google Analytics folyamatainak jelentésére.

Először is, az ügyfél nem jut vissza a kereskedő " megrendelés-megerősítése" oldalára, hogy ezzel a lépéssel az e-kereskedelmi jelentés a Google Analytics-ben elinduljon. Ha a visszatérésre szánt URL nincs megfelelően beállítva, az ügyfél nem tud visszamenni, vagy visszatérhet a kereskedő kezdőlapjára. Egyik esetben sem indul el a Google analitikában e-kereskedelmi folyamat mérése. A helyesen beállított visszatérésre alkalmazott URL átküldi az ügyfelet a megrendelés visszaigazolását …