10 egyszerűen végrehajtható SEO tipp 2015-ben


1. Használj ( long-tail ) kulcs mondatokat kulcsszavak helyett !

A régi kulszavas SEO szabályok már a múlté és többé már nem igazak. Csak a kulcsszavas linképítés ronthatja a helyezéseket. Inkább használj ' kulcs mondatokat ' ( key phrases ), amelyekre keresnek az emberek.

2. Válaszolj kérdéskre !

Ha az oldalad tartalma tartalmaz olyan kérdésekre válaszokat, amelyekre rákeresnek az emberek, sokkal több forgalomra számíthatsz.

3. Töltsd ki a ' Google Places ' profilodat !

A lokális vagyis helyi forgalom ( local traffic ) növeléséhez ez egy elengedhetetlen lépés, bármilyen online vállalkozásról van is szó. Növeli a keresőkből jövő organikus forgalmat is !

4. Készíts XML oldaltérképet !

Az XML sitemap ( oldaltérkép ) elkészítésével és beküldésével a ' Google Webmester Eszközökben ' tudatjuk a Google keresőt arról, hogy indexelheti az oldalakat a honlapunkon a magasabb rangsorolásért.

5. Adj legalább munkanaponként tartalmat a blogod-hoz !

A több blog vezetése friss tartalommal ellátva, vonza a kereső robotokat, amely egyenlő nagyobb volumenű kereső forgalommal is !

6. Ellenőrizd a backlinkeidet ( visszamutató linkek ) !

Folyamatosan ellenőrizd az oldaladra mutató linkeket, mert a Google csak a természetes, magas minőségű linkeket ismeri és fogadja el. Erre a célra alkalmas pl. az Ahrefs vagy az Openlinkprofiler ingyenes SEO eszköze. Vigyázz a negatív SEO-ra is, mivel a versenytársaid könnyen keresztbe tehetnek neked és ezekkel az eszközökkel vizsgálhatod a negatív linkeket is !

7. Használj 301 redirect-et valahányszor erre szükség van !

Azért, hogy ne rontsd a keresőkből jövő forgalmadat, valahányszor tartalom vagy URL cserét végzel - használd a 301 redirect-et !


8. Kísérletezz új megoldásokkal !

Az A/B tesztek arra hivatottak, hogy növeljük a konverziót és csökkentsük az elhagyási rátát ( bounce rate ). Futtass számos A/B tesztet, hogy megbizonyosodj a nyerő tartalomról, funkcióról vagy design elemről !

9. Legyél aktív a közösségi médiában !

Az mára már világossá vált, hogy a közösségi média marketing ( SMM ) egyik alappillérévé vált a modern SEO-nak, mivel a Google pozitívan díjjazza a ' social ' aktivitásunkat ! Értem ez alatt a Facebook és Google+-os megosztásokat, a Twitter követők számát vagy a Pinterest, Linkedin kapcsolatainkat.

10. Adj értéket !

Azok a cégek, amelyek megfelelő SEO stratégiával rendelkeznek és végre is tudják az hajtani - lehetnek a nyerő vállalkozások 2015-ben ! Add honlapdhoz a saját ötleteidet, készíts saját infógrafikát, ne másolj másokat !

View Zsolt Pasztor's profile on LinkedIn

Comments

Post a Comment